Sunday, February 1, 2009

Modelejon och riktiga fullblod...

090201
Somerset West, Sydafrika

Dagarna går…
Under veckan som passerat har vi hunnit med en del faktiskt, mycket tid läggs på att hjälpa Frank i hans förberedelser inför hans resa upp till Kenya, men vi har även klämt in några biobesök, middagar, vinprovningar, Sydafrikas största galoppevenemang, en kväll på rockklubb, mm mm.
Roy & Michelle, brasilianarna, lämnade Kapstaden för Namibia häromdagen. Innan de åkte hann vi med ytterligare ett par filmer på bio. Nu kanske man kan ifrågasätta varför vi springer på bio stup i kvarten, men faktum är att det kostar typ noll & ingenting, så vi passar på!

Recension;
Killshot – tur att det bara kostar 15 Rand att gå på bio… Tummen ned.

Burn after reading – Bröderna Cohens senaste film. Med en rollista innehållande Brad Pitt, George Clooney, Francis McDormand, John Malkovic bland andra, så kan det inte bli dåligt. Klart sevärd! Lite morbid men sjukt kul!

Nåväl, nu lämnar vi biosalongen för den här veckan.

Häromdagen hamnade vi i Lars’ affär igen. Med hyllor som dignar av kvalitéts-vin, så kan det ju bara gå på ett sätt… Lars plockade fram den ena flaskan efter den andra, och det var riktigt bra viner – då är det svårt att säga ”nej tack”.

Från Off the Map - Africa 2


Gustav, Frank, Tony & Lars klämde i sig 4 flaskor på några timmar, och det var ett slirigt gäng som tog sig till restaurangen när klockan blivit 21…
För övrigt så lät Gustav som en liten papegoja i baksätet på vägen hem efteråt, tror att vinet smorde munlädret på unge herr Röken minsann. :-)

Som tur är så har Lars bara bra viner som sagt. Med bra så syftas det inte enbart på smaken, utan också på det faktum att vinerna inte innehåller kemikalier.
Det är tydligen mängden kemikalier som gör att man får huvudvärk dagen efter… Och det kan faktiskt stämma! Gurra brukar bli ganska risig dagen efter en vinkväll, men här nere har han i stort sett studsat upp ur sängen morgonen därpå.
Så om ni ska dricka vin – drick bra vin!

I torsdags blev det en annan typ av underhållning, när vi följde med Lars, hans fru Adelle och ett gäng andra in till en aningens annorlunda klubb. Mitt i ett industriområde i utkanten av Kapstaden hittar man ”Just Wine”. En enkel inrättning med både god och billig mat & dryck, en saftig stek för 40:- och en öl kostar 10:-.
Torsdagskvällar är det alltid ett band som kallar sig Axe on Fire som står på scen. Bandet består av en kille och en tjej, som spelar allehanda covers på kända rocklåtar.
Killen är grym på gitarr!
Han lirar så strängarna glöder och det var sjukt imponerande att både se & höra!

Sen har vi även hunnit med ett besök på BMW i Stellenbosch. De har x antal motorcyklar till salu, och Gustav (som annars är inbiten KTM-anhängare) hittade en som han verkligen ville ha…
Men, det får bli när vi är rika... :-)

Från Off the Map - Africa 2


Igår blev det återigen en helt annan scen för oss…
Vi tog oss till Kenilworth Race Track, där årets stora evenemang gick av stapeln;
J&B Met. J&B Met är Kapstadens största kapplöpningsevenemang, och det drar enorma mängder åskådare!
Vi, som återigen glider på en räkmacka, fick gratisbiljetter av Lars så vi fick se hela spektaklet utan att betala en krona.
Solen gassade, musiken spelade och det var finklädda människor högt och lågt.
För många är J&B Met mer modevisning än kapplöpning, och en del kreationer hade mer fantasi i skapandet än Thomas Quicks senaste erkännande…
Det glittrade, fladdrade och bländade varthän man än vände blicken.

Men jag kan förstå att folk spelade ut hela registret, för vinnaren av ”Most Stylish Couple” samt ”Most Coordinated Couple” fick resor till Mauritius, lyxsemestrar i Kruger och massor av annat värt tiotusentals kronor. Och ska man göra något så ska man göra det rejält, annars kan det kvitta.

Från Off the Map - Africa 2


Från Off the Map - Africa 2


Från Off the Map - Africa 2



Så gissa om Gurra kommer få det jobbigt nästa år när han ska paradera runt på kapplöpningsbanan iklädd små silvershorts och platådojor?
Men vad gör man inte för en resa till Mauritius…?! :-)

Kapplöpningarna då? Jo, det var också minst sagt underhållande.
Svettblanka fullblod som spränger fram på gräset så det dånar i backen, ivrigt påhejade av alla åskådare…
Det är atmosfär det!

Från Off the Map - Africa 2


Från Off the Map - Africa 2


Från Off the Map - Africa 2


För mig, som nu börjar lida av svår häst-abstinens, var det en liten bit av himmelriket... Hoppades nästan att nån av hästarna skulle komma lös så att jag fick chansen att fånga den och rida iväg… Haha!

Annars har veckan till stor del bestått av mail-korrespondens av olika slag.
Dels har jag skickat ett antal mail fram och tillbaka till den lokala tidningen hemma i Karlskoga. De ville gör ett reportage om oss, så jag har mailat text och bilder i olika omgångar.
Slutprodukten hamnade på ett stort uppslag i gårdagens tidning och det blev faktiskt riktigt bra.
Kolla artikeln på:

http://nwt.se/karlskoga/article462787.ece

Den andra brevväxlingen har handlat om något helt annat.
Om några veckor får vi besök här nere!
Jessica, en kompis till mig, kommer komma hit och även Ludde, som är en kompis till Gustav.
Nu slumpar det sig så att de antagligen kommer samtidigt, vilket ju faktiskt blir extra kul!
Det gäller bara att få till alla detaljer också, men har vi kommit så här långt på bara några dagar så lär inte det vara något stort problem…

Jessica och jag umgicks mycket för några år sedan, men sen flyttade vi åt olika håll och ni vet hur det är… Man tappar kontakten.
Tack vare Facebook fick vi återigen knyta ihop trådarna, och för att göra en lång historia kort så var Jessica beredd att ställa upp stort på mig när det krisade med min häst för några veckor sen.

Vänner som man inte träffat på åratal, som ändå finns där när man behöver dem – det är riktiga vänner det!
Så jag ser verkligen fram emot att få ta hand om och visa henne allt som finns att uppleva här nere!

Nu vill jag inte att du ska ta illa upp Ludde, för jag är minst lika glad åt att du äntligen ska komma till oss också! :-)

Så skynda er på nu!!!

KRAM

No comments:

Post a Comment