Sunday, November 23, 2008

Tanz Am på tre dagar- Nu är vi i Malawi...

081123
Chitimba Beach Lodge
Chitimba, Malawi

Nytt land igen!
Det blev en kort vistelse i Tanzania, bara fem nätter. Peponi levde som sagt inte upp till våra förhoppningar och därefter kände vi att vi bara drar genom landet ”lite snabbt” och tar sikte på Malawi istället.
Vi hann ju dock med en snorkeltur på Peponi innan vi avvek. Det var förvisso kul med en dag ute på havet men revet såg ut att ha mått bättre och snorklingen gick inte att jämföra med exempelvis det Asien har att erbjuda. Antiklimaxet gjorde att vi raskt bestämde oss för att skippa resten av kusten i Tanzania. Därför har vi nu avverkat tre hela dagar i bilen för att ta oss till Malawi. Tanzania är större än man tror…

Jocke & Gustav på väg ut till snorklingen i Tanzania
Från Off the Map - Africa


Men idag körde vi alltså genom nästa gränspassering och det var faktiskt den snabbaste hittills; 30 minuter sen var vi både utstämplade ur Tanzania och inskrivna i Malawi. Rekord!
(Jämför det med de 8 timmar det tog att ta sig in i Egypten…)

Nu har vi slagit läger på stranden bokstavligt talat i Chitimba i norra Malawi. Det är varmt, sanden är vit och vattnet lysande blått… Underbart!
Förhoppningsvis får vi nu lite vila efter ett par långa dagar på vägen…

För info; våra mobiler saknar helt täckning, det kenyanska numret som vi tidigare nåtts på funkar inte alls och jag har lyckats låsa Gustavs SIM-kort… (Ooops!)
Så för tillfället är det enbart internet som är vår kommunikationskanal med hemlandet. Täckningen kommer nog igång igen om några dagar när vi kör vidare söderut mot lite mer bebodda trakter. Fast för att få liv i Gustavs mobil måste vi lösa det med en PUK-kod från 3 först… Hur nu det ska gå till när man sitter söder om ekvatorn…? Nåväl, det löser vi nog på nåt sätt. Svårare knipor har vi suttit i än så, tro mig.

Yours truly - jag njuter av livet!
Från Off the Map - Africa


En varm hälsning från en tjej med sand mellan tårna!
KRAM!

Från Off the Map - Africa

No comments:

Post a Comment