Monday, April 13, 2009

Päron och lejon

090413
Johannesburg

Två veckor går så fort!
Nu sitter mamma & pappa på flyget hem mot Europa igen. Känns som att det var igår som vi hämtade dem på samma flygplats som vi lämnade dem på för en liten stund sedan… Antar att det är ett tecken på att vi har haft roligt.

Senaste veckan har vi tillbringat i och omkring Kapstaden.
Vi flög ned förra måndagen, och det har varit full rulle på aktiviteterna, men vi har försökt att ta de lite lugnt och ”bara vara” också. Förutom alla sevärdheter så har vi ju även hunnit med en födelsedag med… Pappa fyllde år i onsdags, så då började vi dagen med en härlig frukost på Vergelegen, därefter blev det en vända till Lars och hans vinbutik och vi rundade av med att åka till en närbelägen lejonpark framåt eftermiddagen.
Där tajmade vi det så bra att vi kom precis till matningen, och det var några ivriga lejon som röt så man fick gåshud på armarna…

Från Off The Map - Africa 3


Från Off The Map - Africa 3


Men sen var det ju en och annan sötnos som knappast var så skräckinjagande (än)…
Drakenstein tar emot lejon från hela världen som farit illa på olika sätt. Många är unga djur som hamnat i farliga händer, och istället för att möta en framtid i trånga burar eller som bytesdjur för troféjägare får de här istället ett livslångt hem med massor av utrymme att röra sig på.

Från Off The Map - Africa 3


I fredags var vi (äntligen) uppe på Table Mountain!
Vi hade otrolig tur med väder och tajming även här – helt vindstilla och strålande sol gjorde att vi hade en helt fantastisk utsikt ända ned till Cape Point!

Från Off The Map - Africa 3


Eftersom toppen är i det närmaste helt plan så kan man med lätthet se åt att alla vädersträck – helt fantastiskt.
Här ser man Robben Island, den ökända fängelseön där bland annat Nelson mandela satt fängslad, utanför Kapstaden.

Från Off The Map - Africa 3


Måste säga att det var värt turen upp till toppen, och det var jättekul att mamma & pappa fick dela det med oss!
Vet inte om pappa var odelat positiv dock, det var viss tvekan om han verkligen skulle gå ut till kanten på vissa ställen. Min far och höjder är inte en jättebra kombination om man säger så. Men han imponerade! Han var framme vid räcket och kikade till och med över kanten – mer än jag trodde… :-)

Från Off The Map - Africa 3


Några som var än modigare var de som klättrade uppför eller repellerade nedför bergssidan. Repelleringen såg skitkul ut och det skulle jag definitivt kunna tänka mig att göra! Kanske får planera in det när vi kommer tillbaka ned till kusten igen…

Från Off The Map - Africa 3


Från Off The Map - Africa 3


Frank åkte ju hem till Irland i fredags också… Det var sorgligt att säga hejdå till honom, han har ju verkligen gett oss så mycket!
Den frikostighet och generositet som han visat två, för honom, totala främlingar är helt otrolig!
Vi kommer aldrig kunna betala tillbaka det, men vi hoppas verkligen få chansen att försöka! Räkna med att Mr Muldoon kommer komma på besök till Sverige i framtiden… :-)


Fler som visat oss stor generositet och vänskap är Lars och hans familj…
I lördags på Påskafton var vi alla hembjudna till dem på middag. Adelle hade fixat och förberett massor av god mat, och det blev grillad oxfilé, färskpotatis, tzatziki, sallad och massor av gott vin! Åtminstone för de andra, jag hade den stora äran att vara chaufför den kvällen…
Men, jag vet i alla fall vem som var först uppe ur sängen dagen därpå! :-)


Just det – vi har ju fått tillökning också!
Möt Pumba och Nisse Noshörning!

Från Off The Map - Africa 3



De blev våra nya familjemedlemmar i lördags efter viss förhandling på en lokal marknad. Gustav diskuterade pris i drygt en timme med försäljaren, och det var faktiskt två nöjda parter som skakade hand efter ett tag. Det är väl en bra affär om något!!!
Pumba är en golvlampa som ska få lysa upp vår tillvaro och minna om Afrika när vi kommer hem till Sverige igen…
Imorse var det dags att återigen lämna Somerset West. Vi flög med förmiddagsflyget upp till Jo’burg, och sen har vi tillbringat dagen ute i solen vid poolen på hotellet. Underbart!

Lika underbart var det att få se Humlan igen!
Helt sanslöst så fästa vi har blivit vid vår bil... Han är ju en del av oss nu. :-)

Nu laddar vi för fortsättningen, imorgon åker vi (förmodligen) till Swaziland igen. Vi måste nämligen stämpla ut Humlan på Carneten, tullhandlingen. Den är giltig för en tillfällig import i 4 månader och tiden rinner ut i veckan. Så, det blir en eller två nätter i Swaziland, därefter styr vi norrut mot Kruger igen.
Parken är i det närmaste tom på andra besökare närmsta veckorna, så vi tänkte passa på att få vildmarksupplevelserna för oss själva.

Nu ska jag snart krypa ned i sängen, har lite strul med ryggen och jag hoppas slippa ryggskottet som verkar vara på väg…

Kram på er allihop och
Glad Påsk i efterskott!

Från Off The Map - Africa 3


PS. Finns massor av fler bilder på Picasa:
http://picasaweb.google.com/kina.lundberg/OffTheMapAfrica3
Och du hittar alla album, gamla som nya på:
http://picasaweb.google.com/kina.lundberg

Enjoy!

1 comment:

  1. Så härligt, fantastiskt, roligt och upplevelserikt ni har haft det dessa fjorton dagar med dina föräldrar. Måste vara en tid som aldrig suddas ut. Håller med om att ni har träffat fantastiska människor som blivit vänner för livet. Ni är fanstastiska ni med annars hade ni inte blivit så väl mottagna. Är det lite sorg nu, när ni styr kosan hemåt? Tänk att allt finns ju kvar. Kramis mor Lena

    ReplyDelete