Friday, March 20, 2009

En lämnar Cape Town, två flyger till Jo'burg...

090320

Att två veckor kan gå så fort…
I torsdags var det dags för Ludde att åka hem också, och så var vi bara två igen. :-)

Fast innan vi släppte iväg honom hann vi med lite fler utflykter.
Vi besökte bland annat Butterfly World i Paarl, och vår kompis från förra besöket var där den här gången också. Den här gången fattade han dock tycke för min röda kalufs…

Från Off The Map - Africa 3


Ludde fick sig en egen polare, av den mer klängiga typen…

Från Off The Map - Africa 3


Från Off The Map - Africa 3


Det var lika trevligt som förra gången vi var där, fast just den här dagen var det inte lika många fjärilar i själva fjärilshuset. Det fick sin förklaring när vi kom fram till hörnet där de hänger upp pupporna som håller på att kläckas…
För där hänger det hundratals små kokonger, och under tiden som vi stod där var det flera som sakta, sakta öppnade sig…
Ut kommer en skrynklig och blöt vinge, som sedan vecklar ut sig och blir till lika färggranna och vackra fjärilar som snart flyger omkring i parken.

Från Off The Map - Africa 3


Det var för övrigt vårt andra besök i Paarl den senaste veckan. Vi fick, som tur var, nämligen våra efterlängtade förlängningar på visumen i fredags!
Som sagt, tur var det, eftersom våra visum annars hade gått ut i måndags… Ingen direkt framförhållning på Home Affairs, men nu har vi i alla fall våra nya stämplar i passen! :-)

Annars har vi mest umgåtts med våra vänner, varit lite på stranden och njutit av livet.
Ludde & Gustav trotsade det aningens kyliga vädret i onsdags och skuttade glatt ut i havet för att ta ett sista dopp innan det var dags för hemfärd för Ludde.
Det var som att se två kalvar på grönbete…

Från Off The Map - Africa 3


Från Off The Map - Africa 3


Nu ska vi snart iväg med Humlan och fixa nya stötdämpare åt honom igen. De som vi satte dit i Kenya känns inte hundraprocentiga, så nu blir det EMU Heavy Duty gasdämpare igen. Passar på att byta styrdämpare också, det är så pass mycket billigare att göra allt sånt här jämfört med hemma.
På måndag är det sen dags för motorn att få sig en genomgång. Vi måste ju se till att Humlan är fit for fight nu när vi snart ska sticka härifrån.
För det är inte många dagar kvar innan vi beger oss iväg upp mot Johannesburg. Mina föräldrar flyger in till Jo’burg den 31:a, och sen beger vi oss direkt upp till Kruger för att tillbringa 5 dagar där.
Ska bli så skoj att se dem igen!
Sist vi sågs var på tågstationen i Venedig för mer än 9 månader sedan… Det är ingen vild chansning att sätta lite på pengar på att mamma kommer fälla en tår eller två. :-)

Håller på att planera för deras vistelse här, ska verkligen bli jättekul att få visa dem Sydafrika!

1 comment:

  1. Hej! Såg att du hade bilat i Afrika! Jag håller på med ett skolarbete och skulle jätte gärna vilja veta vilken typ av bilar det var i Kenya och vem som körde dem. Var det lokalbefolkningen eller turister? Var det gamla bilar med dåliga katalysatorer eller hur var det? skulle bli hemskt glad för svar :)
    mejla gärna till ulv3422@edu.kunskapsskolan.se eller lämna en kommentar på min blogg om du inte har tillgång till mejl: http://mangoom.blogg.se
    /Hanna

    ReplyDelete