Saturday, February 21, 2009

Parningslekar...

2009-02-21
Somerset West, Sydafrika

Tiden går så fort!

Från Off the Map - Africa 2


Från Off the Map - Africa 2


Imorgon är det en vecka sedan Frank & John kom iväg, de lämnade Somerset West vid 13.30 på eftermiddagen, och det blev tomt här efter att de åkt.
Eller ja… det är en sanning med modifikation egentligen.
Det var nämligen så att några dagar innan de åkte så kom en före detta kollega till Frank, Kate, ned för att bo här en vecka. Hon är också från Storbritannien, jobbar som chefssteward på British Airways, runt 50 år och på jakt…

Frank, som inte bara är snäll utan även lite naiv, insåg inte riktigt att han var Kates nästa byte… För oss andra var det rätt uppenbart från första stund.
När vi mötte henne, första dagen hon kom hit, var klockan runt 13 på eftermiddagen. Då svassade hon runt i en vit sidenpyjamas av minimal modell. Sen gick det utför.
Hennes favorit-outfit, oavsett tillfälle, var helt klart den rosablommiga bikinin. Den svarta bikinin dög också, men jag tror att hon kände sig sötare i den rosa.
Den dagen när Frank & John åkte var det just den rosa bikinin som var valet. Alla andra fullt påklädda människor som samlats för att vinka av dem, runt 15 stycken, hade fullt sjå med att förstå vem denna miss Hawaiian Tropic som dykt upp från ingenstans var egentligen.
Vi visste redan.
Hade hon varit trevlig så hade vi ändå kunnat ha överseende med hennes annorlunda klädval, men eftersom hon var lätt osympatisk på fler fronter så blev det kollisionskurs helt enkelt.
Kate är speciell.
Inte på ett trevligt en-annan-del-av-Köping-sättet speciell, utan snarare jag-har-en-egen-sfär-i-helvetet speciell.
Hur som helst, efter att hon ätit upp vår mat, tagit vårt tvättmedel och lämnat spår efter sig i hela huset, så flög Kate hem igen i onsdags. Antagligen på en kvast.
Vi var glada.

I onsdags blev det för övrigt riktigt glatt på fler sätt.
Lars, vår vindrickande skånska vän, anordnade en stor vinprovning i sin butik, och det var en rejäl tillställning.
Inte mindre än 9 vingårdar var representerade, alla hade med sig MINST tre olika viner som man fick prova, och enkel matematik summerar det till att Gustav var bakis i torsdags.
Men, för att inte gå några händelser i förväg, en kort beskrivning av onsdagen;
Vi hade redan i förväg insett att vi inte skulle kunna ta oss hem till Somerset West från Tygervalley där vinprovningen ägde rum, 45km.
Så förståndiga som vi är så hyrde vi ett rum hos ett äldre par som bor bara ett stenkast från köpcentrat.
De driver ett litet BnB i sitt hus, och för 250:- så blev en liten lägenhet med egen ingång vår för natten. Sweet!

Vi var ännu förståndigare som grundade rejält innan vi gick på själva vindrickandet, pizza utjgorde basen i magen och det var nog tur det…

Vinprovningen gick till så att varje vingård hade ett eget bord, sen roterade man från den ena till den andra i förutbestämda grupper. Runt 60 pers ville nämligen passa på att delta i vindrickandet.
Vi hade parats ihop med 4 herrar, 3 av dem befann sig i övre medelåldern, och som de flörtade… Jisses!

Fast inte med mig.
Nä, den här kvällen var det Gustav som fick sig några nyp i rumpan!
Vic & Nigel, ett par sedan 29 år tillbaka, tyckte att Gustav var kvällens ögongodis, och deras lika homosexuella vänner höll med.
Tro mig när jag säger att kvällen bjöd på några hysteriska skratt, och det var länge sen vi träffade så härliga människor!
De var verkligen helt underbara!

På torsdagen blev det hamburgare till frukost… Och sen gjorde vi inte så mycket mer den dagen. Några liter vin hade gjort sin verkan, Gustav låg still i en soffa och jag var bara hungrig.

Idag var vi tillbaka inne i Cape Town igen. Ett antal leverantörer och tillverkare av olika 4x4/offroad/äventyrsprylar hade ett jippo i Table View, så vi passade på att åka dit och kolla vad de hade att visa.

Från Off the Map - Africa 2


Från Off the Map - Africa 2


Från Off the Map - Africa 2


Typ 15 sekunder efter att vi kört in på parkeringen så hade förresten Humlan egna beundrare, vi hade nog kunnat ställa ut med en egen monter! Haha…
Det var mängder av leksaker, allt från motorcyklar och vattenskotrar till en helt sjuk limousin… Kolla den där:

Från Off the Map - Africa 2


Förutom bilar, jetskiis och snabba båtar fanns där även en kille som pratade om skärmflyg. Gurra såg riktigt sugen ut, så vi får väl se om det kan bli en sån licens framöver. Vem vet…

Annars flyter dagarna på, just nu planerar vi en hel del inför Ludde & Jessicas besök och vi börjar få ganska bra grepp om hur vi ska lägga upp det hela.

Så, tills nästa gång;
Nyp i stjärten & kram på er!!!
:-)

No comments:

Post a Comment