Saturday, November 15, 2008

Hejdå Nairobi!

Sista timmarna i Kenyas huvudstad, och det känns helt okej!
Vi har varit här i 2,5 veckor nu och det var lite längre än vad vi först tänkt oss. Idag åker vi vidare ner mot kusten, även om vi inte kör hela sträckan på en gång. Vi stannar nämligen till hos Simon & Laila en gång till, det är bra med tanke på att vi inte vet hur lång tid det tar att ta sig ut ur stan idag... Sist tog det ju som bekant ett antal timmar bara att ta sig 35 km från stan till Athi River. Idag ska vi dessutom snurra runt inne i Nairobi ett tag innan vi tar oss iväg, vi ska hämta upp Simons bil som befinner sig på en verkstad och köra ut den till hans gård.

Wes lämnade oss i torsdags kväll, han kände suget efter Nilen och bestämde sig för att åka tillbaka till Jinja för att få ut mer forspaddling under sin Afrikaresa. Så han tog sin kajak, hoppade upp på den fullpackade nattbussen och satte sig tillrätta inför de 18 timmarna som det tar till Jinja... På riktigt dåliga vägar. Det är såna stunder som vi verkligen inser hur mycket vi gillar vår bil!

Innan han åkte hann vi med ett besök ute på African Foundation for Endangered Wildlife Centre här i Nairobi. Det är ett ställe där man kan lära sig mer om främst giraffer, och dessutom komma dem riktigt nära. Kolla in filmen nedan för att se precis hur nära... :-)



Nu ska vi bara packa ihop allt, handla lite förnödenheter, hämta bilen, ladda ner några program, ladda kontantkortet i mobilen, kanske gå på bio (!) och äta lunch innan vi lämnar stan...

Hakuna matata!

Från Off the Map - Africa

No comments:

Post a Comment