Monday, April 6, 2009

Kruger - både vi och djuren överlevde...

090406
Johannesburg, Sydafrika

Nu har vi varit i Kruger!
Men för att inte gå händelserna i förväg alltför mycket så backar jag tillbaka till förra tisdagen först…
Gustav & jag åkte ut till flygplatsen när klockan var 8. Mamma & pappa skulle landa 9.10, så vi ville vara säkra på att inte missa dem. Det hade vi inte behövt oroa oss för… :-)
När klockan var 10.15 och de fortfarande inte hade kommit ut i ankomsthallen, då blev vi däremot lite oroliga.
Hade de missat anknytningen i Zürich?
Var bagaget borta?
Hade pappa fått i sig nötter på flygplanet?
Eller hade de flugit till Kapstaden istället...?

Men, det visade sig att det bara var otroligt lång kö till passkontrollen, och efter 1 timme och 40 minuter så skymtade jag äntligen två välbekanta figurer genom dörrarna i ankomsthallen…
Sen blev det kramkalas och två tårögda föräldrar! Själv hade jag fullt sjå med att hämta andan efter mammas kram, trodde nästan att hon aldrig skulle släppa taget om mig… :-)

Därefter blev det till att stuva Humlan full av packning, ta sikte på vägen ut ur Johannesburg och styra mot nordost – Kruger.
Vi mellanlandade i Nelspruit där vi tog in på ett jättetrevligt pensionat, där det fanns både pool, trevlig utsikt och allt till det facila priset av 450Rand för 4 personer...

Från Off The Map - Africa 3


På onsdagen var det så dags att ta sig in i Nationalparken.
Första natten skulle vi bo på Lower Sabie, i den nedre delen av parken, och vi hann med elefanter, impalor, bufflar, krokodiler, flodhästar, örnar, zebror, gnuer, kudus, giraffer och en hel del annat på vägen dit.

Från Off The Map - Africa 3


Från Off The Map - Africa 3


Dag 2 körde vi upp till Letaba, som ligger ungefär mitt i parken. Där är vegetationen tätare vilket innebär att det är lite svårare att se djuren. Men när man ser dem så är de NÄRA.
Vilket innebar att pappsen fick rejäl puls och började frenetiskt veva upp rutan när vi plötsligt hade två lejon 3 meter från bilen… :-)

Från Off The Map - Africa 3


Från Off The Map - Africa 3


Följande dagar kunde vi förutom lejon lägga till noshörningar, hyenor, sjakaler, klipspringers, tsessebes och mer av allt det andra, till listan på djur vi sett.
(Jodå, det fanns en fysisk lista – pappa prickade av alla djur i en broschyr allt eftersom de passerade hans blickfång…)

Från Off The Map - Africa 3


Från Off The Map - Africa 3


Från Off The Map - Africa 3


Förutom att spana i träd och buskar efter allehanda animaliska varelser har vi hunnit med en hel del glassätande, ett antal grillkvällar, några vinflaskor, 29 mils safari och socialt umgänge…
Ni som känner min far har ju redan räknat ut att han skaffat sig kompisar vartän vi stannat. 10 minuter efter att vi slagit läger så har pappa koll på grannar, deras bilar och matvanor. Antar att det är därifrån som mitt kontrollbehov härstammar… :-)

Igår var det så dags att lämna Kruger och styra söderut igen. Vi är nu tillbaka i Jo’burg, och strax efter lunch flyger vi ner till Kapstaden. Humlan får bo kvar på parkeringen här på hotellet i en vecka, och istället hyr vi en liten bil i Kapstaden. Kommer vara konstigt att sitta en meter längre ned, och jag är övertygad om att en VW Polo inte riktigt kan mäta sig med vår Dunderhumla, men det får funka så länge… Haha!

Nu är det snart dags för frukost, så snart de andra kommit till liv vill säga…
jag går fortfarande på Kruger-tid, dvs vaknar när solen går upp strax efter klockan 5. Tyvärr finns det inga lejon som ryter ”god morgon” här…

Hörs igen när vi är i Cape Town!
KRAM

Från Off The Map - Africa 3

1 comment:

  1. Kina tack tusen tack för den hälsningen.Det var mer än en hälsning= underbara bilder och härlig läsning. jag gläds med er...ha det så bra kramar till er alla Svärmor

    ReplyDelete