Tuesday, November 4, 2008

Kyckling? Fisk? Nej, krokodil...

Nu har vi bytt boende! Från Jungle Junction, som vi gillade till en början, till Wildebeest Camp som är sjuhundra mil bättre!!
Alltså, helt plötsligt känns det som att vi har slösat bort flera dagar i Nairobi... Det är stället är verkligen helt underbart; bra läge, lugnt & skönt, otroligt roliga människor och riktigt bra priser. We like!
Dessutom har de förmodligen Kenyas roligaste hund här! Han springer runt och jagar skuggor... Bokstavligt talat. När fåglarna flyger ovanför så springer han galen omkring och jagar deras skuggor! Bisarrt roligt!

Från Off the Map - Africa


Vi har försökt ladda upp mer bilder också, det går ganska sakta men ha tålamod... vi jobbar på det.

Dessutom har vi ordnat en ny fin engelsk blog också, så fattas bara fler inlägg...
http://teamsweden-otm.blogspot.com/
Vi har ju delat upp skrivandet lite, jag kör den svenska och Gustav den engelska.
Han ligger lite efter.

Igår var vi rovdjur, bigtime. Vi styrde vår Humla ut till Carnivore, en legendarisk restaurang i Nairobi. En matupplevelse på Carnivore (betyder köttätare på engelska) är ganska rejäl. När man sätter sig vid bordet så finns en liten flagga där, och så länge som flaggan är uppe så kommer de hela tiden med stora spett med nygrillat kött. I mängder.
Efter att ha satt i oss dels "det vanliga" som oxfilé, kyckling, kalkon, pork ribs och karrébitar så fortsatte vi med struts och krokodil också. Köttbullarna på strutskött var sjukt goda!
Kanske lite överflödigt att säga, men vi åt inte så mycket sallad...
Istället satte vi i oss runt 1 kg kött/person, genomsnittligt i alla fall. Killarna var lite mer glupska än mig.
Ärligt talat, jag har aldrig nånsin varit så mätt i hela mitt liv tidigare. Magen stod bokstavligt talat i fyra hörn, det kändes som om huden skulle spricka. Helt sjukt...
Trots det fick jag självklart i mig lite glass efteråt. :-)
För er som inte vet det; jag har en glassmage. Oavsett hur mycket jag ätit kan jag alltid äta glass. Mycket glass.

Från Off the Map - Africa


Efteråt var det inte direkt så att vi kände för att springa nånstans, snarare bara rulla ner i en soffa och sova tills magen blev normal igen. Faktum är dock att Gustav knappt kunde sova på hela natten, han låg och svettades och ångrade nog att han åt de sista krokodilbitarna...

Förresten, vet inte om jag skrivit det tidigare, men Wes är här!
Vår amerikanske vän som vi träffade i Jinja har kommit hit för att ansluta sig till Team Sweden. Han ska hänga med oss ett tag framöver, och han och Gustav är som småpojkar med en ständigt lurig blick... Tro mig, det är inte helt lätt att avstyra en del av deras upptåg.
Men det är många, många skratt!

Ikväll ska vi ha val-vaka. Vi ska stanna uppe och fira när Obama krossar McCain. (Förhoppningsvis...)
Förmodligen kommer hela Nairobi bli karnevalstokiga om Obama vinner, han har ju kenyanskt påbrå. (Det faktum att hans halvkenyanska pappa inte varit så delaktig i hans uppväxt för att uttrycka det milt spelar tydligen mindre roll...)
Men det ska i alla fall bli kul!

Humlan har fått lite vård också, ny fjädring runtom, något som verkligen var en bra investering. Nu måste vi dock se över servostyrningen också... Det lägger servovätska och det är inte så bra. Förhoppningsvis är det inget stort som måste bytas, vi kanske kan laga det själva om vi har tur. För just nu känns det annars som att pengarna försvinner lite för fort, även om vi naturligtvis räknat med att en del saker skulle gå sönder på bilen under resans gång. Det är bara det att det är ju aldrig speciellt kul att lägga slantarna på sånt som bara är trasigt...

Från Off the Map - Africa


Vi har förresten bestämt oss för att skippa Masai Mara för tillfället. Dels för att budgeten tajtats upp lite, men framför allt för att migrationen har stannat av. Varje år vandrar ju gnuerna mellan Masai Mara i Kenya och Serengeti i Tanzania. I år bestämde de sig dock för att vända när det började regna för tidigt i Serengeti... Så den normalt sett otroligt imponerande gnuvandringen blev i år tydligen något av ett antiklimax för dem som bestämt sig för att se den. Istället för de närmare två miljoner gnuer som vanligtvis vandrar så var det bara enstaka hjorder med några tusen djur som tog sig tillbaka till Masai Mara. Så, vi fattade beslutet att vänta med Mara tills nästa besök här i Kenya. Vi vet redan att vi kommer åka tillbaka, så vi bestämde att satsa på nästa höst istället. (Om vi lyckats jobba ihop lite pengar tills dess vill säga....)

Istället njuter vi av Nairobi's enklare nöjen; internet, god mat och välsorterade affärer. Inte så illa faktiskt. Faktum är att vi som vanligtvis är riktigt internetberoende numer mest bara kan göra det nödvändigaste när vi hittar en uppkoppling. Därför är det nu en härlig lyx att bara slö-surfa... Med Wifi är det till och med nästan som hemma. Även om nätet dör ett par gånger i timmen, och hastigheten är lite si sådär...

Nu ska jag återgå till bilduppladdningen, förhoppningsvis lyckas jag bättre nu.

GO OBAMA!!!

No comments:

Post a Comment